Puro Nasıl Saklanmalı?

Puro Nasıl Saklanmalı?

Puro Saklama Temelleri

Profesyonel puro bar saklama araçları genellikle puro saklama kutuları ve puro mahzenleridir, sıradan puro perakende mağazaları genellikle puro saklama kutuları ve puro meraklıları genellikle saklama kutuları, kutular ve torbalar kullanır.

 

Genel olarak, el yapımı puroların bir saklama kutusunda saklanması gerekirken, çoğu makine yapımı purolar, nemi daha uzun süre tutan ve kolayca kaçmayan selofan ile sarıldığı için bir saklama kutusundan uzak tutulabilir.

 

Mevsimler, puro saklama ortamının sıcaklığını ve nemini önemli ölçüde etkileyebilir ve uygun ortamı korumak için buna göre ayarlanması gerekir. Yazın purolarınızda yüksek sıcaklıktan kaçınmalısınız, kışın neme dikkat etmelisiniz, yağışlı mevsimde hava neminin yüksek olduğu mevsimlerde küflenmeyi önlemek için saklama araçlarınızın nemini ayarlamalısınız. Saklama işlemi sırasında puroların sıcaklık ve nemlerinin bölgeye göre ayarlanması gerekir.

Puro depolama ve bakım sorunlarının ele alınması

Puro kalıbı

 

Küflü puroların başlıca nedeni bakım ortamındaki yüksek nemdir.

 

Küf ciddi değilse, puro yüzeyindeki az miktarda beyaz küfü silin ve puroyu doğal ortamın sıcaklığında bir miktar nemin kurutması için nemlendiriciyi üç ila beş gün çıkarın. Puro yüzeyinde yoğun mavi-yeşil küf oluşursa, puroyu hemen atın.

 

kırık purolar

 

Çatlak purolar, saklama ortamındaki nem eksikliği nedeniyle çok fazla su kaybetmiş purolardır ve puronun genel nem içeriği düşerek ambalajının patlamasına neden olur.

 

Bu durumda, selofanı purodan çıkarın, çıplak puroyu bir puro kutusuna koyun ve nemlendiriciye su ekleme miktarını ve sıklığını artırın. Bu süre zarfında, purolar nemi eşit şekilde emmelerini sağlamak için düzenli bir şekilde yerleştirilmelidir.

 

Puro Böcekleri

 

Kurtlu bir puro, yüzeyinde iğne deliği büyüklüğünde delikler, yaprak kalıntıları ve hatta tütün böcekleri olan bir purodur.

 

 

 

Bu durumda delikli puroları bir an önce atın ve kurtarılabilir puroları izole edin. Böcekli  ve  olmayan puroları ayrı sızdırmaz poşetlere koyun ve 6-12 saat boyunca dondurucuda soğutun, ardından yaklaşık 3 gün boyunca dondurucuya taşıyın ve son olarak tekrar 6-12 saat boyunca dondurucuya koyun. böylece puro böcekleri düşük sıcaklıklarda öldürülür. İlaçlı puroları ayrı ayrı saklamanız ve düzenli olarak kontrol etmeniz önerilir.

Etiketler: puro, puro nemlendirici, puro nemlendirme, boveda, cohiba jel, xikar jel
Aralık 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR