Puro Kutusu Nedir? Puro Kutusu Ne işe Yarar?

Puro kutusu - Humidor

 

     Puro Kutusu yani evrensel ismi ile Humidor puroların saklanması için dizayn edilmiş bir kutudur. İspanyol sedir ağacından yapılmaktadır çünkü İspanyol sedir ağacı doğal ortamında puroların kalması gerektiği nemde yaşayan, kendisine has aroması sayesinde purolarınızı böcek, küf ve mantar gibi oluşumlardan koruyan, doğal yağları sayesinde ise sıcaklık değişimlerini purolarınızda en az seviyede yaşatan ve son oalrak doğal bir nemlendiricidir. İspanyol sedir ağacı bir sedir ağacı değildir ve İspanya'da yetişmez.

 

     Güney Amerika ve bazı Güney Afrika çiftliklerinde yetişen bu Ağaç sadece hazır kutu şeklinde getirtilebilmektedir. İthalatı imkansızdır çünkü minimum bir tonajı vardır ve sadece humidor ve Gitar yapımında kullanılmaktadır. maun ağacı ile aynı soydan gelmektedir. Purolarınızı İspanyol sedir ağacı bir humidora koyduktan sonra uzun yıllar onları saklayabilirsiniz. Unutmayın yıllanmış bir puro her zaman daha lezzetli ve içimi daha keyiflidir. tabi ki doğru saklama koşulları sağlandığı sürece. Puro bir zevktir ve bu zevki tam anlamı ile yaşamak için ilk almanız gereken bir puro kutusudur. 

 

     Puro kutuları bir çok model ve çeşitte olabilir ve bu önemli değildir. Tek önemli olan şey İspanyol sedir ağacı olması ve izolasyonun kusursuz olmasıdır. Gerisi teferruattır. 

 

 

 

 

 

Etiketler: puro kutusu, humidor, puro saklama, puro taşıma, puro kutusu seçimi, en iyi puro kutusu, humidor fiyatları
Mart 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR