Puro kesici nedir, nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir?

Puro kesici nedir, nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir?

Puro kesicileri eskiden beri kullanılmakta ve çeşitli şekillerde piyasada sunulmaktadır. Temel amaç puronun kapak kısmında içime uygun bir şekilde dumanı çekebilmek için bir delk açmaktır. Dilerseniz puro kesme çeşitlerini başlıklar altında aşağıda sıralayıp sonrasında bu puro kesicilerinden kısaca bahsedelim.

1-Klasik makas şeklindeki kesiciler

2-Giyotin kesiciler

3-V kesiciler

4-Punch (delici) kesiciler

Bu kesiciler farklı kesim şekilleri yada tutuluşları olsada hepsinin temel amacı aynıdır. puroda içimi etkileyen en önemli unsur tütün parçalarının ağıza gelmemesi ve acılan deliğin ebatına bağlı olarak ağıza dolan dumanın yoğunluğu. Ne kadar pürüzsüz bir kesim olursa ağzınıza tütün parçaları gelmez ve buda purodan alınan zevk arttırır. Açılan hava kanalı ne kadar geniş olursa ağıza dolan duman daha geniş, cok ve yumuşak gelirken dar açılan bir kanal olursa duman daha şiddetli ve sert gelecektir. Sonuç olarak puro içmek bir zevk ve siz hangisinden zevk alıyorsanız onu tercih etmelisiniz. 

Klasik makaslar ile giyotin makaslar aynı mantıkla puro arkasında düz bir kesim sağlamaktadır. Puroyu tam kapak kısmından keserek purolarınızı rahatlıkla tüketebilirsiniz. Detaylı bilgi için youtube dan biraz araştırma yapabilirsiniz.

V kesiciler genelde daha temiz bir kesim sunmakta fakat açtıkları alan ihtiyaca göre düşük kalabilmekte. Eğer iyi bir kesici kullanıyorsanız artı şeklinde 2 defa puronun arkasını keserseniz daha geniş bir alan yaratabilirsiniz. Buna papatya kesimi diyen bir insan topluluğuda bulunmakta. 

Puro delici punch lar ise puronun arkasında bir delik açmak sureti ile bir kanal oluşturmakta ve puronun içimini sağlamaktadır. 7,9,11 mm seçenekleri dumanın şiddetini ayarlamanız için bu kesicilerde sunulmuş çap genişlik seçenekleridir. 

Biraz daha espirili bir yaklaşım ile aslında puronuzu dişinize keserek, bir bıçakla, falçatayla yada herhangibir şekilde keserek içebilirsiniz. Fakat tütün parçaları ağazınıza girerek sizi baya rahatsız edecektir :)

Etiketler: Puro kesici, puro delici, puro punch, puro nasıl kesilir, puro nasıl deliri, puro kesici çeşitleri, puro, cohiba kesici, xikar kesici
Mart 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR