Puro Çakmak Çeşitleri

Puro Çakmak Çeşitleri

Yeni bir puro kullanıcısınız ve bir puro çakmağı edinmek istiyorsunuz yada bir çakmağınız var fakat yeni bir çakmak alacaksanız dikkat etmeniz gereken yada gerekmeyen bir kaç konu var. Bu yazımızda puro çakmak seçimlerinde kısaca ne yada nelere dikakt etmeniz gerekmekte biraz onlara değinmeye çalışacağız. 

Puro çakmağı alırken en önemli ve dikkat edilmesi gereken şey bütane gaz ile çalışan jet alevli bir çakmak almanız olacaktır. Bütane gaz ile çalışan jet alevli çakmaklar püskürtme sırasında bütün gazın yanıp puronuza gaz veya gaz kokusu sinmesini önleyerek kusursuz bir içim sunar. Normal çakmak, kibrit vb ürünler malesef puroya koku vermekte ve puro aromasını etkilemektedir. Her ne kadar çakmakla yakmak önemli olsa da eğer illa ben bir puro kibriti ile yakacağım diyorsanız bu kibriti yaktıktan sonra biraz bekleyiniz ve daha sonra puronuzu yakınız. Bekleme sebebiniz puro ilk yandığında kibrit ucundaki yanmayı sağlayan kimyasal maddenin kokusunun geçmesi ve puronuza etki etmemesidir. Fakat stabil ve eşit bir şekilde puronuzu yakmak haliyle biraz zor olacaktır. 

Çakmak konusuna dönecek olursak Çakmak seçimlerinde dikkat etmeniz gereken şey butane gaz ve jet alev dışında kaç torchlu ir çakmak seçmeniz gerektiğidir. Bunu belirleyen esas unsur sizin ihtiyacınızdır. Eğer çok kalın puro içmiyor ve genellikle 1cm ve altı purolar tüketiyorsanız tek torchlu bir puro çakmağı işinizi görecektir. İsteğe bağlı u 2 torchlu bir çakmakta olabilir. Eğer 1cm üstü ortalama 2cm kalınlığında puro tüketiyorsanız 2 veya 3 torchlu bir çakmak ihtiyacınızı karşılayacaktır. 2cm ve üzeri purolar içiyorsanız eğer 3 veya 4 jet alevli bir puro çakmağı bütün ihtiyacınızı karşılayabilir. Burada torchu belirleyen şey sizin de gördüğünüz gibi puronun kalınlığı. Peki bu kalınlıkla alev adedi arasındaki farkı merak edecek olursanız şöyle özetleyelim. Puroyu yakarken temel amaç ısıtarak eşit bir şekilde puronun bütün yapraklarını aynı anda ve eşit bir şekilde yakmaktır. Çünkü puronun aromasını ancak tam olarak bu şekilde alabilirsiniz. Tek torchlu bir çakmakla tabiki 3 cm kalınlığındaki bir puroyu yakabilirsiniz fakat hem eşit yakamazsınız hemde stabil bir yanış sağlayamazsınız. Bununla birlikte tek torchlu çakmaklarda yakıt tank seviyesi biraz az olduğu için puronuzu yakarken yada yaktıktan sonra puronuzun ateşini düzeltirken gaz bitebilir ve sizi yarı yolda bırakabilir. işte bu sebeplerden dolayı doğru çakmak seçimi ve yakımı purodan alınan zevki oldukça etkileyen bir etkendir. Bu konu ile alakalı aşağıdaki videoyu izleyebilir ve daha net bilgiler edinebilirsiniz.

 https://youtu.be/KA-vWQTYaSA

Etiketler: puro,puro çakmak,puro çakmağı,ucuz puro çakmağı,puro çakmağı al,çakmak,cohiba,xikar çakmak,colibri çakmak
Mart 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR