Humidor Sezonlama (Humidor hazırlama)

Humidor Sezonlama (Humidor hazırlama)

Humidor Sezonlama (Humidor hazırlama)Puro kutunuzu aldınız. Öncelikle yapmanız gereken bir kaç adım bulunmakta. Bunlardan birisi de humidor hazırlama süreci. Humidor sezonlama yada puro kutunuzu kullanıma hazırlamak için önce onun iç yüzeyi olan ispanyol sedir ağacı kısımlarının neme doymuş olması gerekmektedir. Bu sayede purolarınızı çok daha sağlıklı bir şekilde saklıyor olacaksınız. Eğer neme doymamış bir humidora purolarınızı koyarsanız humidor ilk 2-3 hafta nem çekeceğinden purolarınıza yeterli nem gelmez ve purolarınız kuruyabilir. Bu süreçte purolarda daralma, içimde sıkıntılar, yapraklarda çatlama ve içememe gibi problemler yaşayabilirsiniz. Böyle bir durumun yaşanmaması için humidorunuzu aldıktan sonra hemen sezonlama işlemi yapmanızdır. Bunu size kısaca ne şekillerde yapabileceğinizi aşağıda anlatıyor olacağız.

Puro kutusu sezonlaması daha önce de bahsettiğimiz gibi humidorun neme doygun hale getirilmesi işlemidir. Bunun için ilk seçenek humidorunuzun kapasitesi kadar boveda 84 alıp humidor içerisine koymanız ve 15 gün beklemeniz. Bu sürecin yavaş olması sebebi ile çok tercih edilmese de en sağlıklı işlem budur. yavaş bir şekilde humidora nüfuz eden nem tam ve eksiksiz bir nem doygunluğu yaratacaktır. Daha sonrasında humidordan boveda 84 nemlendiricileri çıkartıp normal 69,72 yada 75 seçeneklerinden birisini seçip purolarınız ile birlikte koyarak puro kutunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Burada dikkat edilecek durum humidor içerisine koyacağınız boveda adedidir. Her 25 robusto puroluk alan için 1 adet boveda 84 koymanız gerekmektedir. Örnek verecek olursak 150 robusto puro alan bir humidor satın aldınız, yapmanız gereken şey (150/25=6) altı adet boveda ile bu işlemi gerçekleştirmek.

İkinci sezonlama yada diğer adı ile puro kutusu hazırlama işlemini humidorunuzun içerisine bir kap ile saf su koyup aynı şekilde beklemek olacaktır. Bu işlem gene 10-15 gün sürmektedir. Bu işlemi hızlandırmak için bir bezi saf su ile nemlendirip humidorun iç kısmının tamamını silerek saf suyun direk sedir tarafından emilmesini tekrarlayarak olabilir. Bunu 3-5 gün içerisinde gün aşırı tekrarlamak ve aynı zamanda humidor içerisinde bir kap ile saf su bekletmek işlemi oldukça hızlandıracaktır. Humidorun boyutu ve buna bağlı olarak ağaç kalınlığının değişmesine bağlı bu işlem 3-5 bazen 6 gün sürebilir. 15 gün düşünüldüğünde oldukça kısa bir zamanda işlemi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tabi unutmayın ne kadar yavaş ve uzun süreli bir sezonlama yapılır ise sonuç o kadar sağlıklı olur. Bol dumanlar.   

Etiketler: humidor, puro kutusu, humidor hazırlama, puro kutusu hazırlama, humidor sezonlama, puro
Mart 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR