Doğru Puro nem Değeri Ne Olmalıdır?

Doğru Puro nem Değeri Ne Olmalıdır?

      Purolar bildiğiniz gibi bir iklimde yetişen canlı yapraklardır ve purolarınızı çok nemlendirir yada çok kurutursanız purolarınız içilmeyecek hale gelecektir. hatta fazla nemlenmiş puro yada fazla kurumuş purolarınız varsa zaman içersinde bu puroları kurtaramayabilir ve bir daha asla içemeyecek bir duruma purolarınızı sokabilirsiniz. Bildiğiniz gibi purolar sadece humidor içerisinde saklanır ve başka bütün yöntemler purodan alınan tadı azaltacağı gibi puroların sağlığınıda oldukça fazla tehlikeye atacaktır. 

     Peki purolarımız için doğru nem seviyesi nedir? diye soracak olursak aslında bununla ilgili bir çok görüş mevcut. Herkesin hem fikir olduğu ortak buluşulan referans aralık değeri ise %65 ile %75 arasıdır. Kimi purosevenler küba %70 de kalmalı gibi varsayımlarda bulunsada en doğru puro nem değerinin bu referans aralığında olduğu herkesce kabul edilir. Aslında bu değer arasında ki her nem değeri purolar için doğrudur. Puro bir zevk işidir ve en doğru puro nem değeri sizin içmekten en çok hoşlandığınız nem değeridir. Kimi insan cohiba marka purosunu %69 da içmekten hoslanırken kimisi aynı puroyu %75 de içmekten hoşlanabilir. İkiside doğrudur. Asıl olan içen kişinin hangi nem değerinden zevk aldığıdır. O yüzden belirtilen referans aralığında dilediğiniz nem değerinde puronuzu içebilirsiniz. 

     Nem değeri belirlerken dikkat edilmesi gereken konu aslında puronun sarım sıklığı. Çok sıkı sarım bir puroyu ekstra nemli içmeye kalkarsanız içerken zorlanabilirsiniz. Sadece sıkı olan yapraklar nemle birlikte biraz daha şişecek ve puronuzu içilmesi zor bir duruma sokabilecektir.

     Unutmamalıdır ki puroda ki nem değeri artarsa purodan alınan aroma artar, puronun dumanı azalır ve çekimi zorlaşır, puronun nem değeri azalırsa göreceli olarak purodan alınan aroma azalır, çekimi kolaylaşır ve puronun dumanı artar. Bu yüzden bunun bir denge ve bu dengeyi en iyi sizin kurabileceğinizi asla aklınızdan çıkarmayınız. 

Etiketler: puro nem değeri
Temmuz 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR