Puro Aromalandırma

Puro Aromalandırma

Puro aromalandırma işlemi kimisi için kesinlikle olmaması gereken bir konu iken bazı purosever arkadaşlar için vazgeçilmez bir olgu olabilir. Sonuç olarak her yazımda bahsettiğim gibi puro içmek bir zevk işi olduğu için bu durum kişiden kişiye değişebilir ve hiçbirisi doğru yada yanlış değildir. Puro aromalandırma işleminin püf noktalarından biraz bahsedelim.

Puro aromalandırma işlemi genellikle ucuz diye tabir ettiğimiz bundle yada benzeri purolarla yapılan bir işlemdir. Yüksek miktarlarda ödeme yapıp aldığımız puroalrın zaten kendilerine has bir aroması vardır ve parasını bu yüzden fazlaca ödemekteyiz. Fakat bundle purolar göreceli olarak ucuz ve aroma bakımından fakirdiler. Bu puroların aromalandırma işlemi aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

Öncelikle unutulmamalıdır ki aromalandırma yapılan kutu sonrasında bir daha normal humidor gibi kullanılamamaktadır ve artık sadece aromalandırma işlemi için kullanılması uygundur. O yüzden bunu bilerek bir humidorunuzu bu iş için kullanınız. Öncelikle humidoru normal saf su ile sezonlama yapar gibi aromalandırmak istediğimiz sıvı ile sezonluyoruz. Bu bir viski vs. olabilir. Daha sonrasında klasik nemlendiriciye de aynı şekilde bu ürünü koyup kapağını kapatıyoruz. Puroları içerisinde her zamanki gibi dizip beklemeye başlıyoruz. haftada bir humidorun kapağını açıp havalandırıyor ve nemlendiriciye sıvı ekleyip tekrar kapatıyoruz. Bu işlemi yaklaşık 4 kere tekrarlayıp en az bir ay bekliyoruz. Daha iyi olması için 2 ay beklemek daha sağlıklı bir sonuç çıkartacaktır. Bu işlem sonrasında puronuzu alıp yaktığınızda sevdiğiniz içkinin aromasını puronuzda oldukça güzel bir şekilde alabilirsiniz. Alkollü içkiler uçucu olduğu için havalandırma ve tekrar sıvı ekleme işlemi biraz daha sıklıkla yapılmadır normal saf suya göre. Bu duruma dikkat etmenizi öneririm. 

Etiketler: puro, puro aromalandırma, puro aromaları, puro markaları, puro çeşitleri, puro satın al, puro al, puro kutuu, puro kesici, cohiba
Mart 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR